Smartlab

Online platform voor
ongedisciplineerde kunsten

Act III
Peter De Meyer

The Guest

Peter De Meyer onderzoekt het proces van observatie en perceptie door middel van verschuivingen in context en betekenis. Een groot deel van zijn werken vertrekt van de gedachte dat objecten, ideeën en situaties zowel in het individuele als in het collectieve geheugen aan associaties verankerd liggen. Door middel van subtiele ingrepen en creaties doorbreekt De Meyer bepaalde verwachtingspatronen en creëert hij de voorwaarden om het onzichtbare zichtbaar te maken. Voor smartlab ACT III creëert hij een nieuw werk in situ: The Guest.

Voor The Guest vertrekt Peter De Meyer van de kachelbuis in de tentoonstellingsruimte om een kauw - een typische schoorsteenbewoner - vrij te laten.  In die context wordt de vogel symbool voor de manier waarop ook kunst infiltreert, een plaats opeist, ... The guest stelt op die manier de verhouding in vraag tussen natuur en cultuur, vrijheid en onvrijheid, zien en gezien worden.
 
 
smartlab ACT III kadert in het TM+ programma van TRADEMARKS, de stadstriënnale Hasselt-Genk.  De opening van ACT III vond plaats op 1 oktober 2016 in het CultuurCentrum van Hasselt ...door middel van live-streaming op/tijdens de opening van TRADEMARKS. 
The Guest verliet smartlab weer op woensdag 26 oktober.